Πλάθουμε την πάστα ζάχαρης και σχηματίζουμε έναν κώνο για το κέντρο του τριαντάφυλλού μας.
Βήμα 2
Τρυπάμε τον κώνο με το σύρμα για λουλούδια και το αφήνουμε να στεγνώσει και έπειτα καλύπτουμε το σύρμα με ταινία για λουλούδια.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας τα κουπάτ για πέταλα λουλουδιών κόβουμε 18-20 πέταλα.
Βήμα 4
Έπειτα τοποθετούμε τα πέταλα στην ανάγλυφη σιλικόνη για πέταλα και με ένα ποτισμένο σε χρωματισμένο νερό σφουγγαράκι πατάμε απαλά πάνω στα πέταλα προσέχοντας να μην δημιουργήσουμε σχισμές και κοψίματα. Αφού τα ποτίσουμε όλα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Βήμα 5
Διαλύουμε την σκόνη για φύλλα βάφλας σε νερό σε αναλογία 4g/100ml και με το μείγμα μας ξεκινάμε να κολλάμε τα πέταλα ένα ένα από το κέντρο του κώνου που έχουμε δημιουργήσει με την ζαχαρόπαστα.
Προσέχουμε να τοποθετούμε τα νέα πέταλα ανάμεσα σε δύο προηγούμενα και ελαφρώς πιο χαμηλά.
Μπορούμε να δώσουμε καμπυλότητα στα πέταλα με ένα εργαλείο μοντελισμού ή και έναν μικρό πλάστη.
Βήμα 6
Κόβουμε τρία φύλλα τριαντάφυλλου με το ψαλίδι μας.
Τοποθετούμε το λεπτό σύρμα για λουλούδια πάνω στο ανάγλυφο φύλλο σιλικόνης για φύλλα και έπειτα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το νωπό σφουγγαράκι, αυτή τη φορά βουτώντας το σε πράσινο διάλυμα.
Βήμα 7
Όταν τα φύλλα μας σχτεγνώσουν μπορούμε τα να χρωματίσουμε με χρώμα σε σκόνη για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιώντας ταινία για λουλούδια ενώνουμε τα τρία φύλλα μαζί με το τριαντάφυλλο για να ολοκληρώσουμε το λουλούδι μας.
Extra Tips:
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις παραπάνω τεχνικές, καθώς και κάποιες ξεχωριστές ιδέες και χρήσεις για τα φύλλα βάφλας.