×
Καλάθι0Item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

. Σύνδεση Εγγραφή

SugarWorld

Product was successfully added to your shopping cart.
Προηγούμενο

Γαμήλια Τούρτα "Παραλία"

Cake Φράουλα

Γρήγορη Επισκόπηση

Ένα πανέμορφο και πεντανόστιμο καλοκαιρινό κέικ, ιδανικό για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα με τις ζαχαρόπαστες Easy Ice Vanilla!
40-45'
Εύκολο
10-12
Υλικά 225gr βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
225gr ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
200gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

υλικά για την διακόσμηση/ στήσιμο της τούρτας


Μαρμελάδα φράουλα της επιλογής μας
225gr βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
800gr άχνη ζάχαρη
6κσ γάλα
2κγ εκχείλισμα βανίλιας
2x 250gr Λευκή ζαχαρόπαστα SugarWorld Vanilla

250gr Κόκκινη ζαχαρόπαστα SugarWorld Vanilla

250gr Πράσινη ζαχαρόπαστα SugarWorld Vanilla

250gr Κίτρινη ζαχαρόπαστα SugarWorld Vanilla

Βρώσιμη κόλλα SugarWorld

ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Ταψί Στρογγυλό 15x5cm x2

Πλάστης Αντικολλητικός 22,5cm x 2,5cm με Δαχτυλίδια

Κουπάτ Ανθάκι Σετ 7,9,14mm x3

Κουπάτ Φύλλα Τριαντάφυλλου 26,34,43mm x3

Κουπάτ Κάλυκες Λουλουδιών x3 20,32,40mm

Βήματα
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.

Βήμα 3
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά προσθέτοντας ένα κουταλάκι γλυκού αλεύρι που φουρκώνει μόνο του μετά απο κάθε αυγό.

Βήμα 4
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ομογενοποιούμε το μείγμα μας.

Βήμα 5
Βουτυρώνουμε δύο ταψιά των 15εκ και ψήνουμε για περίπου 25' μέχρι το ψηθεί το κέικ.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10' και μετά τα ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν ομοιόμορφα.

Οδηγίες διακόσμησης

Βήμα 1
Για να φτιάξουμε τη βουτυρόκρεμα, βάζουμε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφράτο. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη στο μπολ και ανακατέβουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα και ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα συρματάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2
Στοιβάζουμε τις δύο στρώσεις παντεσπάνι χρησιμοποιώντας μια λεπτή στρώση μαρμελάδας φράουλα και βουτυρόκρεμας στο ενδιάμεσο.

Βήμα 3
Ζυμώνουμε την Ζαχαρόπαστα Easy Ice μέχρι να γίνει εύπλαστη πριν την ανοίξουμε σε φύλλο. Πασπαλίζουμε ελαφρά τον πάγκο μας με άχνη ζάχαρη και έπειτα ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα με τον πλάστη σε πάχος περίπου 5mm.

Βήμα 4
Καλύπτουμε το κέικ μας με μια λεπτή στρώση απο την υπόλοιποη βουτυρόκρεμα και έπειτα με τον πλάστη σηκώνουμε την ζαχαρόπαστα και την τοποθετούμε πάνω στο κέικ λειαίνοντας τα πλαινά με την παλάμη του χεριού μας.
Κόβουμε την ζαχαρόπαστα που περισσεύει στην βάση του κέικ με ένα μαχαίρι.

Βήμα 5
Ζυμώνουμε την πράσινη ζαχαρόπαστα μέχρι να γίνει εύπλαστη και φτιάχνουμε ένα λεπτό και μακρύ "μακαρόνι". Χρησιμοποιώντας λίγη βρώσιμη κόλλα, κολλάμε την πράσινη ζαχαρόπαστα στην άκρη του κέικ σε κυμματιστό μοτίβο.
Αντίστοιχα, ζυμώνουμε την κόκκινη ζαχαρόπαστα και πλάθουμε 9-10 μπάλες. Τραβάμε την μία πλευρά να γίνει λίγο μυτερή και με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι κάνουμε αυλακώσεις για να δώσουμε την υφή της φράουλας.
Με την πράσινη ζαχαρόπαστα που μας έχει περισσέψει θα δημιουργήσουμε τα φύλλα και τα κοτσάνια για τις φράουλες. Την ανοίγουμε σε φύλλο και με τα ειδικά κουπάτ κόβουμε μικρά αστεράκια και φύλλα
Κάνουμε το ίδιο με την λευκή ζαχαρόπαστα για να φτιάξουμε και τα ανθάκια της φράουλας

Βήμα 6
Με λίγη βρώσιμη κόλλα κολλάμε τα διακοσμητικά που έχουμε φτιάξει πάνω στην τούρτα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το γλυκό μας !

Λεπτομέρειες

Ένα πανέμορφο και πεντανόστιμο καλοκαιρινό κέικ, ιδανικό για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα με τις ζαχαρόπαστες Easy Ice Vanilla!
  1. Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση