×
Καλάθι0Item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

. Σύνδεση Εγγραφή

SugarWorld

Product was successfully added to your shopping cart.
Προηγούμενο

Συμβουλες χρησης ζαχαροπαστας

Προηγούμενο

Cake Φράουλα

Γαμήλια Τούρτα "Παραλία"

Γρήγορη Επισκόπηση

Δείτε πως θα φτιάξετε βήμα βήμα την εντυπωσιακή γαμήλια τούρτα "Παραλία"
~'
Μέτριο
~
Υλικά 8x
Πάστα ζάχαρης Renshaw Extra Γαλάζιο 250g

6x
Πάστα ζάχαρης Renshaw Extra Μπεζ Ανοικτό 250g

2x
Πάστα ζάχαρης μοντελισμού Renshaw Γαλάζιο 250gr

3x
Πάστα ζάχαρης μοντελισμού Renshaw Λευκή 250gr

1
Yγρό βρώσιμο αλκοόλ 280ml

1
Σκόνη χρώμα rainbow dust Σοκολατί 2g

1
Ζάχαρη περλέ Χρυσό 148g

1
Υγρό βρώσιμη κόλλα 25ml

1
έτοιμο αυγόγλασο renshaw Λευκό 400g

1
Φελιζόλ στρογγυλό, ύψους 15εκ 10cm Ø

1
Φελιζόλ στρογγυλό, ύψους 15εκ 22cm Ø

1
Φελιζόλ στρογγυλό, ύψους 20εκ 15cm Ø

1
Φελιζόλ στρογγυλό, ύψους 20εκ 26cm Ø

1
Δίσκος στρογγυλός 1,3εκ Ασημί 30cm


ΕΡΓΑΛΕΙΑ

1
Aνάγλυφο φύλλο κορμός

1
φόρμα σιλικόνης κοχύλια & αστερίες (8 σχέδια)

1
φόρμα σιλικόνης αστερίας

1
φόρμα σιλικόνης ναυτικά

1
φόρμα σιλικόνης βυθός

1
εργαλείο λείανσης

1
πλάστης αντικολλητικός 51εκ

1
εργαλείο μορφοποίησης μαχαίρι και λεπίδα

1
πινέλα σετ για σκόνη x5

Βήματα
Βήμα 1
Πως φτιάχνουμε τα θαλασσόξυλα :
Αναμιγνύουμε τη γαλάζια με την λευκή ζαχαρόπαστα μοντελισμού μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ποσότητα ζαχαρόπαστας από ανοιχτό γαλάζιο και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 5 χιλιοστών. Έπειτα κόβουμε αρκετές λωρίδες 5-7 εκατοστών και ύψους 17-23 εκατοστών και άλλο ένα κομμάτι περίπου 13x10 εκατοστά.
Πιέζουμε το ανάγλυφο φύλλο κορμού στην πάστα ζάχαρης για να αποτυπώσουμε τα “νερά” του ξύλου. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ακαθόριστα μικρά κομμάτια από τις άκρες των λωρίδων για να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι το ξύλο είναι “ταλαιπωρημένο” και χαράζουμε την καρδιά και τα μονογράμματα στο κομμάτι 10x13 που κόψαμε. Έπειτα τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 12 ώρες. Όταν τα ξύλα μας έχουν πλέον στεγνώσει, ανακατεύουμε το καφέ χρώμα σε σκόνη με την βρώσιμη αλκοόλη και με ένα πινέλο τα χρωματίζουμε απαλά. Προσθέτουμε περισσότερο ή λιγότερο χρώμα σε διαφορετικά σημεία για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 2
Επικάλυψη της τούρτας :
Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με άχνη ζάχαρη και χρησιμοποιώντας τον ειδικό πλάστη ανοίγουμε την εκρού ζαχαρόπαστα σε πάχος 1-2 χιλιοστά. Προσθέτουμε έξτρα ζάχαρη αν δούμε ότι η πάστα ζάχαρης μας κολλάει. Έπειτα τοποθετούμε τα φύλλα που ανοίξαμε πάνω στη τούρτα μας και την δουλεύουμε με το εργαλείο λείανσης για να την λειάνουμε και να σχηματίσουμε τις γωνίες στις άκρες των ορόφων. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα με την εκρού ζαχαρόπαστα για τον τελευταίο όροφο και με γαλάζια για τον δεύτερο και τον τρίτο.

Βήμα 3
Σκοινί και διακοσμητικά στοιχεία :
Αναμιγνύουμε την καφέ πάστα ζάχαρης με μια μικρή ποσότητα λευκής, προσέχοντας να μην ανακατευθούν τελείως τα 2 χρώματα και την πιέζουμε στην φόρμα σιλικόνης με τα ναυτικά για να σχηματίσουμε τα σκοινιά.
Πλάθουμε μια ποσότητα λευκής πάστας ζάχαρης μοντελισμού και με την φόρμα σιλικόνης για θαλασσινά φτιάχνουμε τον αστερία και τα κοχύλια.
Θρυμματίζουμε σε ένα μπλέντερ μερικά μπισκότα τύπου πτι-μπερ και τα ανακατεύουμε με την χρυσή ζάχαρη sanding για να φτιάξουμε την άμμο.

Βήμα 4
Ολοκλήρωση της τούρτας:
Τοποθετούμε τους ορόφους τον έναν πάνω στον άλλο βάζοντας αυγόγλασο ανάμεσά τους για να σταθεροποιηθούν. Έπειτα κολλάμε τα ξύλα γύρω από την βάση του πρώτου και του τέταρτου ορόφου, το μεγαλύτερο κομμάτι με τα μονογράμματα στον τρίτο όροφο και σκοινί που έχουμε σχηματίσει στην βάση του δεύτερου ορόφου χρησιμοποιώντας αυγόγλασο.
Με μία σπάτουλα απλώνουμε λίγο αυγόγλασο στα σημεία που θέλουμε να βάλουμε την άμμο και μετά την πασπαλίζουμε από πάνω. Τέλος τοποθετούμε τα κοχύλια μας πάνω στην άμμο και ολοκληρώνουμε την τούρτα με το αγαλματάκι της νύφης και του γαμπρού στην κορυφή της.

Χρήσιμες συμβουλές:
Μπορούμε να πασπαλίσουμε την πάστα ζάχαρης με άχνη ζάχαρη εάν δούμε ότι μας κολλάει στον πάγκο, τα χέρια ή τον πλάστη.
Μπορούμε να αλείψουμε με λίγο Crisco την φόρμα σιλικόνης για να αφαιρεθεί πιο εύκολα η παστά ζάχαρης αφού φτιάξουμε τα σχέδια μας.
Δεν ξεχνάμε να βρέξουμε ελαφρά τα φελιζόλ μας για να κολλήσει σε αυτά η επικάλυψη της πάστας ζάχαρης. Διαφορετικά αν θέλουμε να φτιάξουμε αληθινή τούρτα, δεν ξεχνάμε τους δίσκους και τα στηρίγματα ανάμεσα στους ορόφους. test

Λεπτομέρειες

Δείτε πως θα φτιάξετε βήμα βήμα την εντυπωσιακή γαμήλια τούρτα "Παραλία"
  1. Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση