×
Καλάθι0Item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

. Σύνδεση Εγγραφή

SugarWorld

Product was successfully added to your shopping cart.
Προηγούμενο

6+1 Συνταγές Frosting

Προηγούμενο

Αυγόγλασο(royal icing) με σκόνη Μαρέγκας

Πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου

Διαθεσιμότητα Ενημέρωση με Email

Γρήγορη Επισκόπηση

Αυτά τα μπισκότα βουτύρου ειναί η τέλεια λιχουδιά για τις στιγμές που θέλετε κάτι γλυκό ! Μπορείτε να ξεδιπλώσετε τη φαντασία σας στην διακόσμησή τους και είναι ιδανικά για να περάσετε δημιουργικά και όμορφα με τα παιδιά σας.
20'-30''
Εύκολο
18
Υλικά
1 κούπα βούτυρο (μαλακό)
1½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 Αυγό
1½ κουταλάκι άρωμα βανίλιας
½ κουταλάκι αλάτι
2¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κας κας της επιλογής σας
Βήματα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C και καλύπτουμε ένα ταψί με μία λαδόκολλα. Η λαδόκολλα θα βοηθήσει ώστε να μην μας καούν ή μας κολλήσουν στο ταψί τα διακοσμητικά που θα βάλουμε στα μπισκότα μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει απαλό και αφράτο.

Προσέχουμε το βούτυρο να είναι μαλακό αλλά όχι λιωμένο πριν το ανακατέψουμε με την ζάχαρη ώστε να αφρατέψει το μείγμα μας και να φουσκώσουν τα μπισκότα μας. Εάν το βούτυρο έχει λιώσει τα μπισκότα μας δεν θα φουσκώσουν και θα βγουν επίπεδα.

Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι στο μείγμα και τα ανακατεύουμε και αυτά. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Όταν δούμε ότι τα υλικά έχουν ανακατευτεί, σταματάμε το μίξερ. Έτσι τα μπισκότα μας θα κρατήσουν το ωραίο σχήμα τους στο ψήσιμο και θα παραμείνουν μαλακά. Αν ανακατέψουμε τα υλικά περισσότερο απ'όσο χρειάζεται τότε τα μπισκότα μας μπορεί να βγουν στεγνά και να θρυμματίζονται
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες από την ζύμη και τις πλάθουμε στα χέρια μας για να πάρουν σχήμα αλλά και να ζεσταθούν ώστε να κολλήσουν καλύτερα τα διακοσμητικά που έχουμε διαλέξει πάνω τους.

Τοποθετούμε τα διακοσμημένα μπισκότα στο ταψί και τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας ώστε να ψηθούν πιο ομοιόμορφα. Προσέχουμε να αφήσουμε περίπου 5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους για να μην μας κολλήσουν.
Εάν θέλουμε να είμαστε σίγουροι οτι δεν θα απλώσουν στο ψήσιμο, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά πριν τα ψήσουμε. Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα μας βοηθήσει να πετύχουμε πιο μαλακά και ομοιόμορφα μπισκότα.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-17 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας και το πόσο μαλακά ή τραγανά θέλουμε να βγουν τα μπισκότα μας.
Αν τα θέλουμε μαλακά τα ψήνουμε 15 λεπτά, αν τα θέλουμε τραγανά 17 ή μέχρι να δούμε τις άκρες τους να χρυσαφίζουν ελαφρώς.

Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε στο ταψί τους για 2 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.

Extra tips
Προσέχουμε πάντα το ταψί που θα βάλουμε τα μπισκότα μας να είναι κρύο. Διαφορετικά τα μπισκότα μας θα λιώσουν και δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τα μπισκότα μας σε ένα αεροστεγές δοχείο για περισσότερο καιρό ή ακόμα και να τα βάλουμε στην κατάψυξη όπου αντέχουν ακόμα και για αρκετούς μήνες.
Ακόμα μπορούμε να αποθηκεύσουμε και την ζύμη για τα μπισκότα μας στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε αργότερα. Απλά βγάζουμε τα μπισκότα από την κατάψυξη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες μέχρι να είναι έτοιμα για ψήσιμο.

Λεπτομέρειες

Αυτά τα μπισκότα βουτύρου ειναί η τέλεια λιχουδιά για τις στιγμές που θέλετε κάτι γλυκό ! Μπορείτε να ξεδιπλώσετε τη φαντασία σας στην διακόσμησή τους και είναι ιδανικά για να περάσετε δημιουργικά και όμορφα με τα παιδιά σας.
  1. Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση