×
Καλάθι0Item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

. Σύνδεση Εγγραφή

SugarWorld

Product was successfully added to your shopping cart.
Προηγούμενο

Κέικ Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Προηγούμενο

Τούρτα Βαλεντίνου

Αυγόγλασο(royal icing) με σκόνη Μαρέγκας

Γρήγορη Επισκόπηση

Η πιό εύκολη και γρήγορη συνταγή για το τέλειο αυγόγλασο με σκόνη μαρέγκας !
15'-20''
Εύκολο
3 κούπες
Υλικά
4 κούπες άχνη ζάχαρη
5 κ.σ. ζεστό νερό
3 κ.σ. σκόνη μαρέγκας
Μείγμα Σκόνη Μαρέγκα 113g
Βήματα
Με τρία μόνο συστατικά, το συγκεκριμένο royal icing είναι ιδανικό για να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας, τα σπιτάκια gingerbread και να δημιουργήσετε λουλούδια. Γίνεται σκληρό όταν στεγνώσει, κρατάει τη γυαλάδα του και μπορείτε εύκολα να του δώσετε το χρώμα και την γεύση της επιλογής σας. Με την συγκεκριμένη συνταγή θα φτιάξετε 3 κούπες αυγόγλασο.

Συνταγή
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές στο μείγμα μας (7-10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα για επιτραπέζιο μίξερ, 10-12 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα για μίξερ χειρός)
Αφήνουμε το αυγόγλασο για 15-30 λεπτά ώστε να ανέβουν οι φουσκάλες που έχουν παγιδευτεί μέσα στο μείγμα στην επιφάνεια. Μπορούμε να χτυπήσουμε απαλά το μπολ για να βοηθήσουμε τον αέρα να δραπετεύσει ή και να ανακατέψουμε απαλά την επιφάνεια.
Τέλος προσθέτουμε το χρώμα ή και την γεύση που επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι να διακοσμήσουμε !

Τι είναι η σκόνη μαρέγκας ;

Φτιάχνεται κυρίως από αποξηραμένο ασπράδι αυγού και χρησιμοποιείτε αντί για φρέσκα ασπράδια αυγών. Χρησιμοποιείται κυρίως για την Παρασκευή μαρέγκας, αυγόγλασου και frosting.
Συχνά συγχέεται με το ασπράδι αυγού σε σκόνη, αλλά έχει μία πολύ βασική διαφορά. Η σκόνη μαρέγκα περιέχει ζάχαρη και άλλους σταθεροποιητές όπως άμυλο καλαμποκιού, που βοηθάνε το γλάσο να παραμείνει σταθερό. Μερικές φορές μπορεί να έχει και μια ελαφριά γεύση βανίλιας.
Ενώ η παραδοσιακή συνταγή για αυγόγλασο χρειάζεται φρέσκα ασπράδια αυγών, εδώ χρησιμοποιούμε σκόνη μαρέγκας για ευκολία αλλά και ασφάλεια. Ακόμα, με τη σκόνη μαρέγκας είναι πιο εύκολο να πετύχουμε την τέλεια σύσταση κάθε φορά.
Προσθέτοντας άρωμα στο αυγόγλασο.
Το αυγόγλασο έχει μια γλυκιά γεύση βανίλιας από μόνο του που προέρχεται από την σκόνη μαρέγκας αλλά και από την άχνη ζάχαρη. Εάν θέλουμε παρόλα αυτά να προσθέσουμε γεύσεις μπορούμε να αρωματίσουμε με αρώματα που δεν έχουν λιπαρή βάση, όπως εκχύλισμα αμυγδάλου ή πορτοκαλιού.
Προσέχουμε ιδιαίτερα στην επιλογή αρώματος, γιατί εάν χρησιμοποιήσουμε άρωμα με λιπαρή βάση όπως αυτά για σκληρές καραμέλες ή παγωτό, θα χαλάσει η σύσταση του αυγόγλασου και δεν θα μπορούμε να το επαναφέρουμε.

Πώς χρωματίζουμε το αυγόγλασο;
Το αυγόγλασο χρωματίζεται ακριβώς όπως και η βουτυρόκρεμα, με χρώματα πάστας ή και συμπυκνωμένα υγρά χρώματα. Αποφεύγουμε τα χρώματα σε μορφή σκόνης ή πολύ αραιά υγρά χρώματα καθώς μπορούν να επηρεάσουν την σύστασή του. Υπολογίζουμε ακόμα ότι το αυγόγλασο γίνεται πιο σκούρο καθώς στεγνώνει, οπότε υπολογίζουμε το χρώμα μας να είναι πιο φωτεινό από το επιθυμητό.
Τέλος, μερικά χρώματα όπως το κόκκινο και το μαύρο χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα για να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα, οπότε αν δούμε ότι το αυγόγλασό μας έχει γίνει πολύ αραιό λόγω του χρώματος μπορούμε να προσθέσουμε λίγη άχνη ζάχαρη ώστε να πετύχουμε την σωστή υφή.
Πώς θα αποφύγουμε τους κόμπους και τις φούσκες στο αυγόγλασό μας;
Οι κόμποι και οι φούσκες στο αυγόγλασό μας μπορεί να χαλάσουν τελείως την εμφάνιση των μπισκότων και των γλυκών μας, όπως και να μας δυσκολέψουν στο να δημιουργήσουμε περίπλοκα σχέδια εάν μπλοκάρουν στο κορνέ μας. Ο καλύτερος τρόπος να τα αποφύγουμε είναι να κοσκινίσουμε την άχνη ζάχαρη και την σκόνη μαρέγκας πριν φτιάξουμε το αυγόγλασο. Έτσι θα σπάσουμε όσους κόμπους υπάρχουν στις σκόνες μας και θα πετύχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
Οι φουσκάλες είναι σημάδι ότι έχει περάσει πολύ αέρας στο μείγμα μας. Για να το αποφύγουμε, όταν θέλουμε να αραιώσουμε το μείγμα μας χρησιμοποιούμε ένα λείο εργαλείο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Ακόμα μπορούμε να χτυπήσουμε απαλά το μπολ μας στον πάγκο ή με το χέρι για να βοηθήσουμε τον αέρα να ανέβει στην επιφάνεια.

Πόσο χρόνο χρειάζεται το αυγόγλασο για να στεγνώσει;
Το αυγόγλασο σκληραίνει όταν στεγνώνει, αλλά μπορεί να χρειαστεί μέχρι και μια ολόκληρη μέρα για να στεγνώσει τελείως, ανάλογα με την θερμοκρασία, την υγρασία και το πάχος της διακόσμησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα στεγνώσει τελείως μέσα σε 8-12 ώρες, ενώ κάποια λουλούδια μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 24 ώρες εάν είναι πιο παχιά.

Πώς θα αποθηκεύσουμε το αυγόγλασο;
Το αυγόγλασο μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο για μέχρι και 2 βδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν το χρησιμοποιήσουμε θα χρειαστεί να το ανακατέψουμε μέχρι να πάρει ξανά την σωστή υφή. Σε αντίθεση με την βουτυρόκρεμα, το αυγόγλασο δεν θα πρέπει να μπει στο ψυγείο ή την κατάψυξη, καθώς η υγρασία μπορεί να το χαλάσει. Διακοσμητικά φτιαγμένα με αυγόγλασο, όπως λουλούδια και φύλλα, μπορούν να διατηρηθούν για αρκετούς μήνες σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον ακόμα και σε μη αεροστεγές δοχείο.

Extra tips
Για να μην μας στεγνώσουν οι μύτες κορνέ, μπορούμε να τις καλύψουμε με μία βρεγμένη πετσέτα.

Μπορούμε να καλύψουμε τα μπολ με το αυγόγλασο με μια βρεγμένη πετσέτα ώστε να μην δημιουργηθεί κρούστα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρώτα βρώσιμους μαρκαδόρους για να δημιουργήσουμε περιγράμματα πριν τοποθετήσουμε το αυγόγλασο.

Μπορούμε να απλώσουμε εύκολα το αυγόγλασο σε γωνίες του σχεδίου μας με μια οδοντογλυφίδα, καθώς να αφαιρέσουμε και τυχών φούσκες.

Λιπαρές ουσίες όπως βούτυρο ή λάδι, μπορούν να χαλάσουν την συνταγή μας, οπότε προσέχουμε όλα μας τα εργαλεία και τα σκεύη να είναι απόλυτα καθαρά πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν ανεμιστήρα σε περίπτωση που θέλουμε να στεγνώσουμε γρήγορα τα διακοσμητικά μας.

Λεπτομέρειες

Η πιό εύκολη και γρήγορη συνταγή για το τέλειο αυγόγλασο με σκόνη μαρέγκας !
  1. Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση