×
Καλάθι0Item(s)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

. Σύνδεση Εγγραφή

SugarWorld

Product was successfully added to your shopping cart.
Προηγούμενο

Αυγόγλασο(royal icing) με σκόνη Μαρέγκας

Προηγούμενο

Κέικ Χριστουγεννιάτικο δέντρο

3D Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτόδεντρα

Διαθεσιμότητα Ενημέρωση με Email

Γρήγορη Επισκόπηση

Τοποθετήστε τα σε μπολ ή στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας δημιουργώντας την πιο γλυκιά διακόσμηση.
90'
Εύκολο
~15 Μπισκότα
Υλικά 3/4 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι βανίλια
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για το Αυγόγλασο
1/4 κούπας σκόνη μαρέγκας
4 2/3 άχνη ζάχαρη

χρώμα σε μορφή πάστας
Βήματα
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε σε δόσεις στο πρώτο μπολ ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα 2

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Την πλάθουμε σε δίσκους, τους τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και τους τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα, μέχρι να σκληρύνουν.
Έπειτα αφαιρούμε τα ζυμάρια από το ψυγείο και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μπορούμε να την ανοίξουμε με πλάστη.

Βήμα 3

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια ή χρησιμοποιούμε λαδόκολλα και με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε πάχος περίπου ½ εκατοστό.
Κόβουμε τα δεντράκια με τα ειδικά κουπάτ χρησιμοποιώντας ξανά τα περισσεύματα ανάμεσα στα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα 4

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια ή χρησιμοποιούμε λαδόκολλα και με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε πάχος περίπου ½ εκατοστό.
Κόβουμε τα δεντράκια με τα ειδικά κουπάτ χρησιμοποιώντας ξανά τα περισσεύματα ανάμεσα στα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την σκόνη μαρέγκας με ½ κούπα νερό για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 9 λεπτά, μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και σταθερό αυγόγλασο.
Έπειτα χωρίζουμε το αυγόγλασο σε 2 μέρη και τα χρωματίζουμε με χρώματα πάστας της επιλογής μας.
Καλύπτουμε το ένα μέρος με μεμβράνη τροφίμων για να μην μας σκληρύνει και με το υπόλοιπο ενώνουμε τα 2 μέρη των μπισκότων για να δημιουργήσουμε τα δεντράκια μας. Αφού στεγνώσουν και είναι σταθερά, με το υπόλοιπο αυγόγλασο και ένα κορνέ με μύτη αστέρι τα διακοσμούμε στις πλευρές.

Extra Tip

Πριν στεγνώσει εντελώς το αυγόγλασο μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα κας κας για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Λεπτομέρειες

Τοποθετήστε τα σε μπολ ή στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας δημιουργώντας την πιο γλυκιά διακόσμηση.
  1. Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση